Ana Arı SatışıPaket Arıcılık

Ana Arı Satışı | Arıcılıkta Mevsimsel Çalışma Düzeni

Hikaye AYRICALIKLAR

  • Knowledge is power
  • The Future Of Possible
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Tip of the day: That man again
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Spieth in danger of missing cut

Ana Arı Satışı | Arıcılıkta Mevsimsel Çalışma Düzeni

İlkbaharda Yapılacak Çalışmalar

Arıcılıkta başarılı olabilmek ve güçlü koloniler yetiştirmek için, iyi bir bakım ve besleme, yani bilinçli bir koloni yönetimi gereklidir. Böylece tabiat şartlarından en iyi şekilde yararlanmak mümkün olur. Deneme yanılma yolu ile yapılacak uygulamalar arıcıya emek ve zaman kaybettirir.

Başarılı bir kışlatmadan sonra, sezonluk işlerin zamanında ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Kış döneminde arıların hayatsal faaliyetleri çok az olur. Fakat havaların ısınması ile birlikte bu faaliyetler artar. Arılarla ilgili çalışmalar bilinçli bir şekilde, rüzgarsız ve güneşli günlerde yapılmalıdır.

Kaynak: Dr. Ertaç TUTKUN – Arıcılık Tekniği  2011 – Ankara

Ana Arı Satışı | Arıcılıkta Mevsimsel Çalışma Düzeni

[/ tie_full_img]

[sola doldurma = “% 5” sağ = “% 5”]

Kovanlarda İlk Kontrol

İlkbaharda kır çiçeklerinin açması ile birlikte kolonilerde ilk kontroller yapılır. Mevsimin şiddetli donlarının geçmesinden sonra bakıma başlan-malıdır. Bu dönemde kolonilerde güneşli günlerde uçuş olur ve anlar kış süresince biriken dışkılarını kovan dışına boşaltmaya başlarlar. Sıcak sahil bölgelerinde kış süresince de anlar güneşli günlerde uçuş yapabilirler. İlkbahar kontrolünde kovandaki ana arı mevcudiyeti, bal ve kolonide hastalık durumu gibi konular kayıt defterine not edilir ve bu notlara göre bakım ve beslenme programı uygulanır. Hastalıklarla Mücadele Kovanda yavru gelişimi başlamadan önce mutlaka Varroa akarı ile mücadele yapılmalıdır. Acılar üzerinde kışlama döneminde pasif halde bulunan Varroa parazitleri, aktif üreme dönemine girmeden önce yapılacak mücadele ile yok edilmektedir.  Arıcılık Tekniği Bu arada Nosema, Amerikan veya Avrupa Yavru Çürüklükleri, Kireç hastalığı ve diğer hastalıkların kolonide olup olmadığı gözden geçirilir. Hastalık varsa, ruhsatlı ilaçlar, şuruba katılarak veya kek ile birlikte arılara verilir.

Kovan Sıcaklığını Korumak

İlkbaharda kararsız hava şartları ortadan kalkıncaya kadar sonbaharda alınan kışlatma tedbirlerini devam ettirmek gerekmektedir. Özellikle kovana içten verilen bölme tahtaları veya şurupluklar yerinde tutulmalı, örtü bezlerinin kuru kalmaları sağlanmalıdır.

Bu dönemde anasız koloniler analılarla, zayıf koloniler birbirleri ile bir ana arı bırakılarak birleştirilir. Böylece ilkbaharda soğuk geçen günlerde kovanda ısı muhafazası sağlanmış olur. Kuluçka ısısını sağlayamayan kolonilerde gelişme mümkün olmaz. Bunun için kolonilerdeki isinin korunması arıcılıkta çok önemlidir. Bu arada rutubetten etkilenmiş ıslak kovanlar değiştirilmelidir. Boş kovanlar güneşten yararlanılarak kurutulabileceği gibi, primus ile de dip tahtaları yakılmadan kurutulmalıdır. Zira rutubet birçok arı hastalığına zemin hazırlar. Kurutulmuş kovanları ayrıca %5″lik sodalı su veya hidrojen peroksitli su ile içten silmek, kovan tahtasında mevcut bakteri ve mantar sporlarının öldürülmesi bakımından faydalıdır.

Ana Arı Satışı | Arıcılıkta Mevsimsel Çalışma Düzeni

Arif Efendi Arı Satışı firması olarak sektörde müşteri memnuniyeti ile hizmet vermekteyiz. Türkiye geneli ana arı, paket arı ve bal satışımız yaklaşık 10 yıldan beri devam etmektedir. Arı satışlarımız ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Adres: İstasyon Mah. Ayaş Cad. No:12/A Sincan / Ankara
  • Telefon: 0312 276 10 00
  • Gsm: 0530 601 03 77
Etiketler
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir